Pappor frågar och svarar

Fråga experterna om… pappaliv! Snart pappa, redan pappa eller ännu mera pappa? – Fråga en pappa om det som känns viktigt! Här är några pappasamtal från ett pappaforum.

Tatuering…
”Har starka funderingar nu när man är tvåbarnsfar att tatuera in namn och födelsedatum på ett snyggt sätt någonstans på kroppen! Har inga tatueringar sen tidigare och känner att om det är något jag vill tatuera så är det just det. Är det någon som har förslag/bilder på hur det skulle kunna se ut för jag har ingen som helst ide hur jag vill ha det eller var” (Heron)

Svar…
”Ja du…det beror väl på vems namn och nummer du ska tatuera in? Är det dina barns är det helt ok lite smått och diskret, men ska de va Anne Nicole Smiths så tycker ja du ska ta nått fetare över hela…” (Bobben)

”Tatuera födelsedatumen som streckkoder, vettja. Blir ju lite tufft, mystiskt och roligt. Tre saker i ett.” (Swix)

”Vet du inte hur du ska göra den så strunta i det. Känslan för en tatuering ska komma ifrån dig, eller en tatuerare som du har förtroende för! Ta kontakt med någon erkänt duktig tatuerare i din närhet så kan dom hjälpa dig med förslag på både utseende och placering.” (San Diego)

När kände du dig som pappa?
”När kände du att du var en del av hela graviditeten/barngrejen?” (Rultan)

Svar…
”När barnen var födda innan så var det mer »jag skulle bli pappa«. Och det är väl där det ofta skiljer sig mellan mamman och pappan kan jag tänka.” (Papphammar)

”Håller med kände mig inte direkt som en »pappa« under graviditeten. Sen i allmänhet så skjuts ju framtida papporna åt sidan under graviditeten så det är inget konstigt att man inte känner av faderskapet förrän man håller i barnet.” (X-tra)

”Det där är…. du nog inte ensam om att känna. jag var med på Mödravården och Föräldrautbildningen på Mama-Mia och försökte på alla de sätt. Fast jag tror nog egentligen att det var då jag satt med min dotter i famnen, då hon skrek och jag tittade på henne och satt i mörkret, och viskade till henne »Pappa är här, det är bra nu, Du behöver inte vara rädd, pappa är här och tar hand om Dig« och hon tittade på mig och tystnade – då fattade jag att jag var pappa.” (Wikström)

 

Källa: alltforforaldrar.se