Hudvård för graviditet och bebis

Hudbristningar och klåda är vanliga under graviditeten, men det finns hjälp att få. Ett knep är att välja babyprodukter till sig själv, såväl som till den kommande lilla älsklingen.

Det bästa sättet att skydda sin hud är att försöka bevara det naturliga skyddshölje som vi alla föds med. Samtidigt sammankopplas allt fler kemikalier med allergier, och upp till 60% av vad man smörjer på huden tas upp av kroppen. Hudvård med innehåll från naturen, som oljor från mandel, solros, och avokado och extrakt från ringblomma, vanilj eller apelsinblomsvatten, citronsyra och veteprotein, blir allt populärare. I samma takt blir också certifieringen av produkterna fler med olika varianter på märkning. Hur ska man veta vad man ska välja?

Ett tips är att köpa babyprodukter eller mamma/barn produkter: – Bland de kräsnaste konsumenterna finns nyblivna föräldrar. De vill vårda och skydda barnets hud samtidigt som de värnar om miljön för barnens framtid. Det går inte att chansa med små barn. Därför har vi varit petiga med ingredienserna för att få en Svanenmärkning på våra produkter. Förutom våra egna krav har Svanen sina, säger Linus Clausen på Libero. Det nyfödda barnets ömtåliga hud är ungefär en femtedel så tunn som hos en vuxen. Hudtjocklek utvecklas linjärt med åldern, och därför är barnets hud mer utsatt och känsligare under många år. Den har sämre förutsättningar att bryta ner kemikalier samtidigt som barnets organ är mer sårbara för kemisk exponering.

4 saker att tänka på:
• Kan salvan användas av hela familjen?
• Innehåller salvan ämnen som stärker huden?
• Är salvan fri från kända allergener?
• Är salvan godkänd av Läkemedelsverket om den marknadsförs som receptfritt läkemedel eller naturläkemedel?

Källa: Libero